Zondag heerlijk lenteweer

Het lijkt ons bijna niet gegund deze lente maar er staat een zonovergoten zondag voor de deur. De wind, waar we al weken mee te maken hebben, valt weg. Hierdoor zal het weer zondag heerlijk aanvoelen en leent het weer zich uitstekend voor buitenactiviteiten en terrasjes volgens de meteorologen van weeronline.nl

Morgen start de dag koud, maar zonnig. Mogelijk dat lokaal nog een mistbank aanwezig is, maar die verdwijnt snel. De zon krijgt flink de ruimte en er trekken enkel wat velden sluierbewolking voorbij. De temperatuur loopt op naar een graad of 10 en de combinatie met de zwakke wind maakt het aangenaam voorjaarsweer.

Tot nu toe beleven we een teleurstellende lente. April verloopt tot nu toe gemiddeld 5 graden te koud. Waar we normaal een gemiddelde etmaaltemperatuur van ruim 8 graden mogen verwachten noteren we nu 3,1 graden Celsius over de eerste 5 dagen van april.

Komende week nemen we afscheid van de nachtvorst

Maandag neemt de bewolking flink toe. Er is mogelijk nog wel een waterig zonnetje te zien en het blijft tot de avond overal droog. De middagtemperatuur komt uit rond 11 graden en de meest matige wind waait tijdelijk weer uit het oosten. Tegen middernacht kan de bewolking in het zuiden dik genoeg zijn voor een beetje regen.

Dinsdag nadert vanuit het zuiden een depressie. Er is veel bewolking aanwezig en er kan af en toe wat regen vallen. Het wordt een graad of 11.

De dagen daarna wordt het dagelijks iets warmer. Bewolking speelt een belangrijke rol in het weerbeeld en er valt regelmatig regen. Van de nachtvorst hebben we dan wel afscheid genomen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is nog nooit zo koud geweest in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland, Friesland en het grootste deel van Drenthe en Groningen […] Lees meer

Al wekenlang hebben we met koude en droge lucht vanuit het oosten te maken. Dat gaat de komende dagen veranderen. […] Lees meer