Zeker één dode door overstromingen Koeweit

De hevige regenval in Koeweit heeft zeker één leven geëist. Geruchten over meerdere doden worden tegengesproken door de regering, meldt Reuters.

Koeweit werd afgelopen week getroffen door hevige regenval, die het openbare leven lam legde. Scholen en ministeries bleven dinsdag dicht, alleen die dag viel in de hoofdstad van de Golfstaat al 70 millimeter neerslag. Doorgaans valt in een heel jaar gemiddeld tussen de 75 en 150 millimeter in het woestijnland.

Grote delen van Koeweit staan onder water, het leger is ingezet om onder meer wegen vrij te maken. Zondag komt het parlement van Koeweit bijeen om de overstromingen te bespreken.

Koeweit is niet het enige land op het Arabisch Schiereiland dat de afgelopen dagen veel regen voor zijn kiezen kreeg. Ook in Jordanië kwam het met bakken uit de hemel. Daar kwamen zeker twaalf mensen om het leven.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De brandweer in Californië heeft door de wind de grootste moeite om de branden in de Amerikaanse staat onder controle te krijgen. Lees meer

11 november 2018

Koude winter op komst?

Sleetje rijden of massaal op de schaats? De voortekenen voor koud winterweer zijn aanwezig. Toch kan het deze winter ook zacht, nat en stormachtig worden. Lees meer