Weeronline.nl app wint TMG publieksprijs 2013

De weeronline app is vandaag uitgeroepen tot beste mobiele app van Nederland. Donderdagmiddag ontving Luuk Roestenberg van weeronline.nl de TMG publieksprijs uit handen van BNR presentator en concept ontwikkelaar Rens de Jong. Andere genomineerden waren de apps van ING Bankieren, Nu.nl. De Telegraaf en Ziggo TV.

Voor weeronline.nl is dit een enorme opsteker: “We hebben ingezet op de behoefte aan een weerapp waarin de neerslagradar en een gedegen verwachting gecombineerd zouden zijn. Die verwachting komt nu uit” aldus Manager New Media, Luuk Roestenberg. “We zijn ontzettend blij met deze titel en juist de publieksprijs geeft enorm veel energie bij het voltooien en lanceren van onze nieuwe iPad app.”

Het Nederlandse publiek kon de afgelopen tijd de beste Nederlandse app kiezen uit de top 50 van het afgelopen jaar, samengesteld door Distimo. De meerderheid van de stemmen ging dit jaar naar weeronline.nl.

Bijna 1 miljoen downloads

De weeronline app is sinds augustus 2012 beschikbaar voor Android en iPhone.  Zonder enige marketinginspanning werd de app tot nu toe door bijna 1 miljoen gebruikers geïnstalleerd. Opvallend was dat de app op dagen met extreem weer bijzonder in trek was. De app is daarmee een doorslaand succes en overtreft alle eigen verwachtingen van het weerbedrijf uit Zeist.

Op 1 augustus werd de weerapplicatie gelanceerd en stond al snel op de nummer één van de top 10 gratis apps in de App-store. Veelvuldig was deze te vinden op de eerste plaats in de lijst van gratis weerapps. De app is ontwikkelt door XS2.

De app

Bij de ontwikkeling van de weeronline app staat, net als bij de website, de gebruiker centraal. Gebruiksvriendelijkheid, geen overbodige content en snelheid zijn hierbij de speerpunten geweest. Het beginscherm toont dan ook de meest gebruikte onderdelen in één scherm: de neerslagradar en de verwachting voor de komende twee weken. De weersverwachting is beschikbaar voor iedere plaats ter wereld. Door het scherm met de weersverwachting te kantelen krijgt de gebruiker een 48-uurs overzicht te zien waarbij hij de weersituatie in blokken van 3 uur nauwkeurig kan bekijken.

Beginscherm met radar en verwachting

Beginscherm met radar en verwachting

Verder zijn natuurlijk de recreatieweercijfers meegenomen. Daarnaast krijgt de gebruiker viermaal daags een nieuwe, door meteorologen geschreven weersverwachting te zien met daarin de nuances waarvoor de weericonen soms geen ruimte laten.

De toekomst: de weeronline iPad app!

Momenteel ontwikkelt weeronline.nl haar eerste iPad app. Voor een sneak preview van deze nieuwe iPad app moet nog even geduld worden opgebracht. Interesse? Mail dan naar: [email protected]

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In een groot deel van Nederland kwam het vannacht tot vorst aan de grond. Ten oosten van de lijn Groningen, …
Lees meer...

 

Waar gaat het heen met het weer (in Nederland)? Boze tongen beweren het begin van het einde, maar zo’n vaart …
Lees meer...