Waar schijnt in april de zon?

April doet wat ‘ie wil en dat geldt ook voor de zon. Wil je zongarantie, dan is Nederland niet de beste plek om te vertoeven. Toch kun je niet al te ver weg wél lekker van het zonnetje genieten. We hebben de drie zonnigste plaatsen in april voor je op een rijtje gezet.

Egypte

Het land van de Pyramides en farao’s, de Nijl en eindeloze woestijnen. In Egypte kun je cultuur snuiven, van de prachtige natuur genieten én heerlijk zonnebaden! De zon schijnt namelijk volop in het land van de Farao’s. In de hoofdstad Caïro is de zon in april maar liefst 291 uur zichtbaar aan de hemel! Ter vergelijking, in Nederland telt april normaal 178 zonuren. Sterker nog, de zonnigste maand ooit gemeten in ons land, juli 2018, is met 332 zonuren maar net iets zonniger dan een normale aprilmaand in Egypte!

Wil je genieten van zon, zee en strand dan is Sharm-el-Sheikh dé plek om naartoe te gaan! De Egyptische badplaats kan in april ruim 300 zonuren tegemoetzien. Vergeet alleen niet je zonnebrandcrème mee te nemen wanneer je gaat zonnen. Met zonkracht 11 verbrandt een lichte huidt namelijk al in minder dan 10 minuten!

Nog meer Egypte? Onze collega’s van Zoover hebben de 8 leukste bestemmingen uitgezocht.

Kaapverdische Eilanden

Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan krijgt in april veel meer zon te zien dan de Canarische Eilanden. Met 285 uur zon kom je met gemak aan je dosis vitamine-D en een gebruind kleurtje. Het weerbeeld op de Kaapverdische Eilanden kenmerkt zich door flinke zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. Regenen doet het vrijwel nooit en dat maakt deze eilanden een heerlijke bestemming om naartoe te gaan. Als bonus op de vele zonneschijn krijg je ook nog eens prachtige natuur, historie en hagelwitte stranden te zien.

Israël

In dit land vol verschillende culturen is de zon in april alom vertegenwoordigd. In het bruisende Tel Aviv kun je normaal rekenen op 270 zonuren. Genieten van een drankje aan het strand, of helemaal wild gaan in de club, Tel Aviv biedt voor ieder wat wils. In deze hippe stad kun je zijn wie je wil zijn. Niet voor niks staat Tel Aviv bekend als een van de beste LHBTQI+-bestemmingen ter wereld. ‘The sun is always shining in Tel Aviv’, voor iedereen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Er valt zoveel neerslag in het tropisch regenwoud dat de lokale bevolking niet spreekt van een regenseizoen maar alleen over nat of natter. Lees meer

Een, door een niet optimale kwalificatie, getergde Max Verstappen zal morgen in de race proberen op te schuiven. Het weer zorgt niet voor spektakel. Lees meer