Warmste 3 januari ooit

Nog nooit was het zo warm op 3 januari als vandaag. Om 13.40 uur oversteeg de temperatuur in De Bilt de 11,8 graden. Daarmee is het oude record uit 1948 uit de boeken. De uiteindelijke maximumtemperatuur bedroeg 12,2 graden. Het warmst werd het in Eindhoven met 13,2 graden.

Ook de natuur raakt in de war van de hoge temperaturen. Op verschillende plaatsen komen zelfs bomen tot bloei die normaal pas in het voorjaar bloeien. Afgelopen week kwamen kwam het zelfs al tot overlast voor hooikoortspatiënten. Door de neerslag valt de overlast mee.

Ook komende tijd geen teken van de winter

Wie erop had gehoopt eindelijk profijt te hebben van zijn winterbanden of net gekochte snowboots komt bedrogen uit. Ook voor de komende tijd staat er geen winterweer op het programma. Voor de komende 10 dagen laat de verwachting van weeronline.nl nauwelijks nachtvorst zien en komen de middagtemperaturen veelal uit rond 10 graden. Regelmatig valt er een bui.

De winter verloopt tot nu toe veel te warm. Met 6.0 graden staat deze winter op de 6e plaats van warmste winters ooit tot nu toe. De warmste winter tot nu toe staat op naam van 2007 met 6,6 graden. Toen vroor het in slechts 15 nachten in de maanden december, januari en februari.

Ook december was al ruimt te warm. Met een gemiddelde van 5,9 graden eindigde de maand op de 6e plaats als het gaat om warmste decembermaanden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
3 januari 2014

Hevige koufrontpassage

Eind van de middag en de eerste uren van de avond trok een actief koufront van west naar oost over […] Lees meer

Zowel Oudejaarsdag als Nieuwjaarsdag verlopen onstuimig. Maar is het rond middernacht droog? De regenzone die Oudejaarsavond over het land trekt […] Lees meer