Schitterend zomerweer op Vaderdag

De weersverwachting voor dit weekend ziet er bijzonder goed uit. Op zaterdag hebben we een mix van wolken en zon en wordt het 20 graden aan zee tot 25 in het zuiden. Zondag, Vaderdag, is het volop zonnig en wordt het zomers warm met 25 graden in de kustgebieden en lokaal 30 in Brabant. Als je van de zon wilt genieten is het gebruik van goede anti-zonnebrandmiddelen absoluut nodig, want de zonkracht komt ’s middags uit op 7-8!

Vandaag waait er een stevige westen- tot noordwestenwind. Hierdoor wordt het 17 graden aan zee tot maximaal 22 in het zuidoosten van het land. Het weerbeeld bestaat uit veel wolkenvelden, af en toe zon en in het (noord)oosten mogelijk een lichte bui. Aan zee is het veel zonniger.

Morgen, zaterdag, wordt het al wat warmer dan vandaag met 20-22 graden op de stranden en 22-24 in het binnenland. Langs de grens met België kan de zomerse 25 graden worden behaald. Wat het vooral aangenamer maakt dan vandaag is de beduidend minder krachtige wind. De noordwestenwind is morgen zwak tot hooguit matig. Het blijft (vrijwel) overal droog. In het westen is het in de ochtend al vrij zonnig en wordt het in de middag nagenoeg onbewolkt. Het binnenland heeft aanvankelijk veel bewolking en plaatselijk een spatje regen, maar in de middag breekt vanuit het westen steeds beter de zon door.

Zondag, Vaderdag, wordt een prachtige zomerdag. De zon schijnt flink en er ontstaan slechts een paar stapelwolkjes. Op de Wadden wordt het 22-23 graden. Langs de westkust komt de maximumtemperatuur uit op circa 25 graden. Door wind van zee kan de temperatuur in de middag een paar graden dalen. In het binnenland wordt het 26-30 graden met de hoogste maxima in Brabant en Limburg.

Pas op met zonnen, want de zonkracht bereikt tussen 12:00 en 15:00 uur UV-index 7-8. Dit betekent dat een onbeschermde huid binnen 15 minuten kan verbranden! De Weeronline Vaderdag kadotip is dan ook: zonnebrandcrème…of gewoon een koud biertje of een barbecue.

Zuidoosten tropisch

Maandag verandert weinig aan het hoogzomerse weerbeeld. Aan zee vind je verkoeling met 23 graden op de Wadden en 27 op de stranden verder naar het zuiden. Landinwaarts wordt het nog wat heter dan op Vaderdag met 28 tot 33 graden!

Vanaf dinsdag gaat de temperatuur zeer waarschijnlijk weer naar beneden, al blijft het in het zuiden de eerste dagen nog zomers warm. De kans op een (onweers)bui is erg klein en de zon schijnt regelmatig. Aan de droogte komt dus voorlopig geen eind.


Op zoek naar een leuke cadeau? Je shopt nu mét korting bij Blue Tomato dankzij deze exclusieve kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Problemen door droogte in de natuur en landbouw zullen komende tijd toenemen. Het neerslagtekort is gemiddeld over het land opgelopen […] Lees meer

Sinds het begin van de metingen in 1901 is het op 15 juni nog nooit zo warm geweest in ons […] Lees meer