Op vakantie naar Azië? Wat kun je verwachten qua weer?

Azië is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van de wereld, maar een reis plannen naar Azië kan soms best lastig zijn. De beste reisperiode voor een vakantie in Azië verschilt van land tot land. Het weer speelt hierbij natuurlijk een grote rol. Azië is een heel er groot continent met verschillende klimaten. Het continent Azië kent bijvoorbeeld erg natte gebieden, maar daarentegen ook extreem droge gebieden. In Siberië kan het heel erg koud zijn en in Zuid-Azië kan het extreem warm worden.

In Zuidoost-Azië met populaire vakantiebestemmingen als Singapore, Indonesië, Thailand en de Filipijnen heb je te maken met een moesson klimaat. Zo’n klimaat bestaat uit een droge en een natte moesson. In de maanden juni, juli en augustus heb je te maken met extreme tropische regenbuien die wel uren kunnen aanhouden. Bijvoorbeeld In Cherrapunji (India) valt er jaarlijks gemiddeld 11777 mm neerslag. Ter vergelijking: in Nederland valt per jaar gemiddeld 750-950 mm neerslag. Tijdens de overige maanden schijnt de zon overwegend en valt slechts af en toe een tropische regenbui.

Overige vakantiebestemmingen in Azië

Het continent Azië kent natuurlijk ook andere toeristische landen. Het Midden-Oosten is tijdens onze winter een geliefde vakantiebestemming. De landen in het Midden-Oosten liggen buiten het moessongebied en staan bekend om hun hoge temperaturen en weinig neerslag. In de winter liggen de temperaturen overdag rond de 20 graden en voelt aangenaam aan, hoewel het in de nacht sterk afkoelt. In de zomer is het veel warmer; temperaturen boven de 40 graden zijn normaal.

Oost-Azië, met geliefde vakantiebestemmingen China en Japan, kent ook verschillende klimaatzones. In het noorden, westen en midden van China heerst een landklimaat met koude winters en hete zomers, terwijl in het oosten van China een subtropisch klimaat heerst. In het oosten van China is het warm en vochtig en daalt de temperatuur ’s nachts nauwelijks onder de 10 graden Celsius. Het hele jaar door kan hier regen vallen. Er is geen sprake van tropische regenbuien. Japan kent een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Door noodweer met tornado's en zware hagelbuien zijn in het zuiden van de VS doden en gewonden gevallen. Er worden opnieuw tornado's verwacht. Lees meer

Er valt zoveel neerslag in het tropisch regenwoud dat de lokale bevolking niet spreekt van een regenseizoen maar alleen over nat of natter. Lees meer