Noodweer in Italië

Modderlawines als gevolg van hevige regenval hebben maandag 01 november in Toscane en elders in het noorden van Italië aan drie mensen het leven gekost.

Onder de doden is een kind van twee jaar oud. Het lichaam van het kind werd samen met dat van een 39-jarige vrouw in een vernield huis teruggevonden, onder een modderlaag van een meter dik.

Er raakten bovendien meerdere personen gewond toen de trein waarin zij zaten ontspoorde, omdat de rails door de modder bedekt raakten. Er is een waarschuwing uitgegaan dat verschillende door de regen gezwollen rivieren in Noord-Italië buiten hun oevers kunnen treden. Automobilisten werden gewaarschuwd voor ondergelopen viaducten.

In Vincenza, een van de zwaarst getroffen gebieden, blijven de scholen dinsdag dicht. Door de harde wind varen ook de veerboten naar de verschillende eilanden voor Napels en Sicilië tijdelijk niet.

Zware buien
Ik korte tijd viel er op sommige plaatsen in Noord-Italië meer dan 40 mm neerslag. De hevige regenval werd veroorzaakt door een depressie nabij Corsica en een bijbehorende storing. De storing trok maandag over Italië en dit ging gepaard met veel bewolking en zware buien.


Op de satellietfoto van maandag is de storing boven Italië te zien. De ‘L’ geeft de positie van het lagedrukgebied aan.

Vooruitzichten
Ook vandaag valt er plaatselijk nog veel neerslag in met name het noorden en zuiden van Italië. Het midden van het land houdt het droger. Vanavond zwakt de depressie verder af en trekt dan ook naar het oosten weg. Er breekt daarna een droge periode aan. 

Bronnen: nieuwsblad.be / MeteoVista / weeronline.nl 

Tags:

Nederland is in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 0,42 graden opgewarmd. Met name in de lente, de zomer en de …
Lees meer...

 

De krachtige Tyfoon Chaba ligt momenteel vlak ten zuidwesten van het Japanse eiland Okinawa. Zijn huidige koers laat hem langs …
Lees meer...