Na regen komt zonneschijn?

De eerste helft van de maand oktober verliep in ons land ronduit wisselvallig met veel regen. Ook in de rest van West-Europa was het nat. Dit weekend begint de herfstvakantie voor het noorden van het land. Is in Nederland komende week wat vaker de zon te zien? En voor de last minute vakantiegangers: hoe is het weer elders in Europa?

Grijze start, in de middag zonnige perioden

Een hogedrukgebied breidt zich dit weekend uit boven het Europese vasteland. Het gevolg: een overwegend droog weertype. Zaterdag kan nog wel wat regen vallen, zondag is het droog. Ook in de nieuwe week blijft de kans op neerslag klein. Wel begint de ochtend soms nevelig of mistig. In de middag is grote kans op zonneschijn.

Eerste helft week hoge temperaturen

Aanvankelijk is het vrij zacht, met in het noorden temperaturen tussen 15 en 17 graden. In het midden en zuiden, waar de herfstvakantie dit weekend eindigt, is het zelfs nog enkele graden warmer. Vanaf woensdag daalt de temperatuur naar normale waarden voor de tijd van het jaar; rond 13 graden.

Warmere en zonnige vakantiebestemmingen

Voor diegenen die er volgende week nog tussenuit willen en op zoek zijn naar mooi weer zijn er verscheidene opties. Langs de Spaanse Costa´s is het droog en zonnig bij maxima rond 23 graden, Barcelona is dus een prima bestemming! Italië, de Balkanlanden en het Griekse vasteland doen goed mee met veel zon en temperaturen boven 20 graden. Op de Griekse Eilanden en langs de Turkse zuidkust is het wisselvallig met (veel) buien. De temperaturen zijn daar wel zomers.

Ook dichter bij huis zijn er voldoende mogelijkheden. Met vrij veel zon en maxima tussen 15 en 19 graden is een paar dagen sightseeing in cultuurstad Berlijn of een bezoekje aan Trier, een van de oudste steden in Duitsland, prima te doen. In Brussel en Antwerpen zijn de neerslagkansen de eerste helft van de week klein en is het met 18 tot 20 graden net even een stukje aangenamer dan in eigen land. Desalniettemin wordt het ook voor de thuisblijvers een aardige vakantieweek.

Tags:

Inmiddels is het in een groot deel van het land zonnig en aangenaam warm. In het zuidoosten en oosten wordt […] Lees meer

De komende dagen kan de winterkleding in de kast blijven. Met 16-23 graden lijkt het meer lente dan herfst! Morgen […] Lees meer