Meer doden door noodweer Spanje

doden noodweer spanje

Het aantal doden door noodweer met buitensporig zware regenval en overstromingen in het zuidoosten van Spanje is opgelopen naar drie. In de stad Almeria verdronk een man in een auto in een tunnel die razendsnel onderliep.

Een politieman wist twee andere inzittenden uit het voertuig te halen, maar dat lukte niet meer bij de man. Donderdag waren er nog meer doden te betreuren door het noodweer in Spanje. Er kwamen een 61-jarige man en zijn 51-jarige zus om het leven in de plaats Caudete, ten noordwesten van Alicante. Hun auto werd meegesleurd door plotseling stijgend water.

De luchthaven van Almeria ging vrijdag dicht omdat passagiers en personeel het vliegveld door overstromingen niet meer konden bereiken. Reddingwerkers meldden dat ongeveer zestig mensen waren gered van een camping in een natuurreservaat aan de kust van de provincie Almeria.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
14 september 2019

Het weer op Prinsjesdag

Prinsjesdag

Het weerbeeld op Prinsjesdag verschilt per jaar sterk en de ene keer is een poncho of paraplu nodig en de andere keer kan de jas thuis worden gelaten. Lees meer

storm Bahama's

Boven de Bahama's is een storm in de maak. Mogelijk trekt de storm naar het gebied in het noordwesten dat eerder werd getroffen door orkaan Dorian. Lees meer