Maart 2012 nu al in top 10 warmsten ooit

We beleven tot nu toe een warme maart. Zo warm zelfs dat maart 2012 kans maakt om hoog in de top 10 warmste maartmaanden ooit te belanden. Volgens de meteorologen van weeronline.nl kunnen we eind deze maand op een gemiddelde etmaaltemperatuur van ongeveer 8.2 graden uitkomen, daarmee komen we zelfs binnen de top 5 warmste maartmaanden ooit.

Like weeronline op facebook en blijf op de hoogte!

Halverwege deze maand staat de gemiddelde etmaaltemperatuur op 7.5 graden. Daarmee hebben we nu al een top 10 positie te pakken terwijl de warmste helft van maart nog voor de deur staat. Doordat de verwachting voor de komende twee weken gunstig lijkt kunnen we waarschijnlijk nog zeventiende graad hierbij optellen.

Vanaf morgen loopt de temperatuur verder op. Dinsdag moeten we het nog doen met een middagtemperatuur van een graad of 12 maar vanaf donderdag en vrijdag komt de temperatuur gemakkelijk uit op waarden rond de 18 graden. In het zuiden kan het zelfs nog een graadje warmer worden.

De warmst maartmaand ooit dateert van 1991. Toen was het gemiddeld 8.8 graden. Dat record gaan we waarschijnlijk niet breken maar een positie tussen plaats 3 en 7 lijkt zeer waarschijnlijk. Daarvoor moet de temperatuur uitkomen tussen de 8.0 en 8.3 graden. In 1990 werd het 8.5 graden, in 1957 noteerden we een etmaaltemperatuur van 8.3 graden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het aanhoudende zachte lenteweer zorgt voor een vervroeging van het pollenseizoen. Nu al hebben sommige Nederlanders last van de eerste […] Lees meer

Hoewel de ochtend op veel plaatsen koud begon wordt donderdag de eerste rokjesdag van het jaar. Volgens het rokjesweercijfer op […] Lees meer