Krijgt Sinterklaas een warm en droog onthaal?

Nog drie nachtjes slapen dan komt de goedheiligman weer aan in ons land. Gouda heeft dit jaar de eer om Sinterklaas en zijn (Zwarte) Pieten als eerste te verwelkomen. Zaterdag rond 12.00 uur zal de pakjesboot aanmeren aan de Goudse IJsselkade, waarna de intocht zal plaatsvinden. Krijgt de Sint daarbij een warm en droog onthaal?

Blijft het droog in Gouda?

De grote vraag voor zaterdag is of het tijdens de intocht van Sinterklaas droog blijft. Hiervoor zijn de vooruitzichten niet gunstig. De kans op regen bedraagt zaterdag ongeveer 90%. Mogelijk zullen sommige Zwarte Pieten door de regen van kleur veranderen.

Hoeveel en hoelang het gaat regenen is nog onzeker. We kunnen uitgaan van perioden met regen, maar de weermodellen berekenen juist tijdens de intocht van Sinterklaas (12.00-13.15 uur) een minder nat of misschien zelfs droog moment. Dit is nog behoorlijk onzeker, maar we mogen dus nog hopen op een meevaller voor Sint en zijn Pieten!

Weersverwachting voor Gouda (12 november 9:52 uur)

Weersverwachting voor Gouda (12 november 9:52 uur)

Wind mee en zachte lucht

Een depressie, met kern ten zuiden van Ierland, veroorzaakt zaterdag een zuidelijke stroming. Dit betekent dat de pakjesboot onderweg naar Nederland kan rekenen op wind mee. Ook wordt zachte lucht aangevoerd die de temperatuur in Gouda doet oplopen naar een graad of 12, terwijl 9 normaal is voor deze tijd van het jaar. Echt koud zal het zaterdag dus niet zijn.

En in de rest van het land?

Voor andere plaatsen in Nederland waar hulpsinten en pieten aan de slag gaan ziet de weersverwachting er vergelijkbaar uit. Via weerbericht Nederland houden we je de komende dagen op de hoogte over de regenkansen tijdens de intocht van Sinterklaas.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
12 november 2014

Sneeuwzekerheid in Duitsland

sneeuwzekerheid in Duitsland

Wil je op wintersport maar niet te lang, niet te ver en niet te duur? Dan is Duitsland een hele […] Lees meer

Wintersport Duitsland met de auto

Je gaat op wintersportvakantie met de auto en bent druk bezig met het inpakken van de koffers. Maar wat heb […] Lees meer