Klimaatverandering

Meteorologie en klimatologie groeien steeds dichter naar elkaar toe. Temperatuurmetingen tonen wereldwijd een stijgende trend en ook in Nederland zien we dat ‘het gemiddelde weer’ langzaam aan het verschuiven is.

Deze veranderingen kunnen worden toegeschreven aan de steeds verder stijgende concentratie broeikasgassen in de atmosfeer. Het is daarbij aannemelijk dat klimaatverandering in deze eeuw wereldwijd een steeds grotere invloed zal uitoefenen op de weeromstandigheden. Op sommige plaatsen wordt het droger, op andere juist natter. Ook in Nederland neemt de kans op weersextremen aanzienlijk toe.

Toch is er ook nog veel onbekend over de invloed van klimaatverandering op het weer. Zo zijn de verbanden met orkanen of bijvoorbeeld El Niño vooralsnog onzeker.

Op deze pagina’s geven we uitleg over de wetenschappelijke inzichten in het grensgebied van weer en klimaat. Naast een algemene tekst over klimaatverandering geven we in speciale FAQ een zo goed mogelijk antwoord op een aantal lastige vragen die zowel betrekking hebben op meteorologie als op klimatologie – en die veel gehoord worden in de Nederlandse samenleving.


Laten we dus maar genieten van onze natuur! Bij Suncamp Holidays profiteer je nu van extra voordelen met deze unieke discount- en kortingscodes!

Reacties zijn gesloten.