Hoeveel regen valt er gemiddeld in Nederland?

Oktober natste maand

Meer dan 90 procent van de tijd is het droog in Nederland, maar in de overige 10 procent kun je behoorlijk nat worden. In een heel jaar valt er gemiddeld 847 millimeter regen. Dat is ruim 2 millimeter per dag.

In de herfst valt de meeste regen, daarna volgen de zomer, de winter en de lente. In een heel jaar valt de meeste regen in de buurt van Arnhem, Veenendaal en de Randstad. De minste neerslag valt in de buurt van Volkel en Gilze-Rijen.

Oktober spant de kroon. In die maand valt de meeste regen, ruim 82 millimeter. De omgeving van Castricum en Wijk aan Zee heeft het dan het meest te verduren met de meeste neerslag. In april valt de minste regen, bijna 44 millimeter. Het droogst is het dan in het Waddengebied.

Na een zeer natte donderdag is het komende dagen is vaak droog. Volgens de winterverwachting valt komende drie maanden wat meer regen dan gebruikelijk.

Lees hier het actuele weerbericht.

Foto: ANP

Tags:
28 november 2019

Australië wacht zware zomer

veel branden verwacht in zomer Australië

Het ziet er niet goed uit voor de natuurbranden in Australië. Australië moet namlijk rekening houden met een bijzonder warme en droge zomer. Lees meer

Na de overwinning van Ajax in Lille is het donderdagavond de beurt aan AZ, Feyenoord en PSV. Lees hier wat het weer in de Europa League doet. Lees meer