Het weer met Pinksteren

Komend weekend is het Pinksterweekend. Veel mensen gaan er op uit, maar wordt het ook mooi weer in Nederland? En hoe ziet het weer op Pinkpop er uit?

Het Pinksterweekend start nat. Een lagedrukgebiedje ligt zaterdagochtend met kern boven de Noordzee. Boven Nederland staat er dan een stevige wind uit het westen tot zuidwesten en er trekken buien over het land. In de middag wisselen felle opklaringen de wegtrekkende buien af en aan het einde van de middag wordt het overal droog. Het is niet warm met 16 graden in het noordwesten tot 19 graden in Limburg.
Tijdens de Pinksterdagen zelf trekt er warmere lucht over Nederland. Op zondag wordt het ruim 20 graden en is er vrij veel zon. Er kan wel een lokale bui ontstaan en als dit gebeurt, is het gelijk een goede met grote kans op onweer.
Voor maandag is de verwachting nog tamelijk onzeker. Waarschijnlijk is er meer bewolking en wellicht ook wat regen. Het blijft wel warm met gemiddeld 20 graden.

Pinkpop

Pinkpop start op zaterdagmiddag rond 15:00 uur. Dat is een goed moment, want waarschijnlijk heeft Landgraaf dan de laatste bui van de dag al gehad. Het festivalterrein zal vermoedelijk nog wel vochtig tot nat zijn, maar de zon zal veel goed maken. De temperatuur ligt dan rond 17 graden.
In de nacht naar zondag koelt het af naar een graad of 9.

Zondag is er eerst veel zon. Overdag neemt de bewolking toe en is er een kleine kans op een enkele bui. Afhankelijk van de hoeveelheid zon wordt het 20-23 graden.

In de nacht naar maandag is het droog en ligt de minimumtemperatuur rond 12 graden.
Pinkpop eindigt op maandag qua weer vermoedelijk met de slechtste dag. Het is bewolkt met zo nu en dan regen. Desondanks is het met 20 graden zeker niet koud.

Tags:

Na een record droge en zonnige lente vertoont juni een trendbreuk met het stabiele weer van de afgelopen maanden. De …
Lees meer...

 

De lente van 2011 is zonniger en droger dan ooit tevoren verlopen. De zon scheen maarliefst 713 uren tegen 517 …
Lees meer...