Even zomers

Er lijkt geen einde te komen aan de dagen met bewolking, regen en wind. Langer dan drie dagen achter elkaar is het nog niet droog geweest deze juni. De zomerse 25-graden hebben we de hele maand nog niet bereikt en de 20-gradengrens is het ook maar mondjesmaat overschreden. Toch worden we deze week getrakteerd op een losse zomerdag tussendoor.

Een losse zomerdag

De vooruitzichten voor de komende tien dagen laten geen langdurige droge en warme periode zien. Dus moeten we het hebben van een losse zomerdag. In de loop van deze week draait de wind meer naar het zuiden en woensdag wordt de tropische hitte uit Spanje richting ons land gevoerd. Dat levert in Frankrijk op veel plaatsen meer dan 30 graden op. Bij ons wordt het donderdag een graad of 25. In de warme lucht zijn ’s ochtends nog wat wolkenvelden aanwezig, maar in de middag trekt de meeste bewolking weg en wordt het zonnig.

Terrasweer

De aangevoerde warme lucht is behoorlijk vochtig en daardoor is het voor het gevoel behoorlijk benauwd. Ook omdat er maar weinig wind staat, voelt het behoorlijk warm aan. Het actief doorbrengen van de dag levert al snel veel zweet op. Een ontspannen middag op het terras lijkt een verstandiger keuze. Deze tijd van het jaar is de zon erg krachtig en donderdag heeft de zon een voor Nederland maximale zonkracht 8. Dat betekent dus zonnebrandcrème smeren!

Woonkamerweer

Aan het zomerweer komt al snel een eind, want later in de avond en in de nacht trekken vanuit het zuidwesten (onweers-)buien het land binnen. Vrijdag moeten we afscheid nemen van de warmte. De dagen daarna mogen we ons weer gelukkig prijzen als de middagtemperaturen de 20-gradengrens weten te overschrijden. Daarbij is dan ook weer kans op enkele buien en is het al gauw binnen aangenamer dan buiten.

Tags:
26 juni 2012

Weer tijdens Wimbledon

Het oudste en meest prestigieuze tennistoernooi van de wereld is gisteren van start gegaan in een buitenwijk van de Engelse […] Lees meer

Het Atlantische orkanenseizoen is sinds 1 juni van start gegaan en inmiddels zijn er al drie Tropische Stormen voorgekomen in […] Lees meer