Eerste Paasdag kouder dan Eerste Kerstdag

Het werd vandaag in De Bilt maximaal 7,7 graden. Daarmee is deze Eerste Paasdag kouder verlopen dan afgelopen Eerste Kerstdag. Op 25 december vorig jaar werd het 9,1 graden. Het record van de koudste Paaszondag staat op 3,9 graden, gemeten op 29 maart 1964. Morgen, Tweede Paasdag, wordt het met maxima van 8-14 wat warmer dan vandaag. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en soms lichte regen.

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog en zijn er enkele opklaringen. In het noorden, midden en oosten kan vannacht een lokaal een graadje vriezen en vooral in het oosten is kans op mist. In het zuidwesten raakt het in de loop van de nacht bewolkt en wordt het niet kouder dan 3 graden.

Maximumtemperaturen van 1 april 2018 (Eerste Paasdag)

Morgen start de dag op veel plaatsen nog droog. In de vroege ochtend begint het in Zeeland te regenen en de regen breidt gedurende de ochtend uit over het westen en zuiden van het land. Morgenmiddag kan ook in het noorden en oosten een beetje regen vallen. In het zuiden en westen wordt het dan tijdelijk droog. Morgenavond volgt opnieuw regen.

Het wordt morgenmiddag beduidend warmer dan vandaag met 8-10 graden in het noorden, 10-12 in het midden en 12-14 graden in het zuiden van het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is overwegend matig, in de kustgebieden soms vrij krachtig.

Pasen officieel kouder dan Kerst?

Vorig jaar verliep Pasen als geheel kouder dan Kerst. De gemiddelde maximumtemperatuur over beide Paasdagen bedroeg 10,9 graden. De voorgaande Kerst kwam uit op 11,8 graden. Ook in 2016, 2013 en 2012 was Pasen kouder dan Kerst. Vier keer in zes jaar tijd is opmerkelijk aangezien het in totaal sinds de start van de metingen slechts negen keer is voorgekomen.

Het lijkt erop dat 2018 niet in het rijtje aansluit. De gemiddelde maximumtemperatuur van de afgelopen Kerstdagen bedraagt 8,3 graden (9,1 op Eerste Kerstdag en 7,4 op Tweede Kerstdag). Morgen verwachten we een maximumtemperatuur in De Bilt van 10,3 graden en daarmee komen we gemiddeld over beide Paasdagen uit op 9,0 graden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Vanaf vrijdag wordt het zonnig en droog lenteweer. In het weekend loopt de temperatuur in het zuiden en oosten van […] Lees meer

Komende zondag wordt het maximaal 5 graden in het Waddengebied tot 8 in het zuiden. Daarmee verloopt Eerste Paasdag maar […] Lees meer