Veel meer doden in Frankrijk door hittegolven

In de maanden juni en juli zijn in Frankrijk meer mensen dan normaal omgekomen door twee hittegolven. Dat zei Agnès Buzyn, de Franse minister van Volksgezondheid. In totaal waren er tijdens de hittegolven 1435 doden in Frankrijk, ruim 9 procent meer dan gewoonlijk in diezelfde periode.

Tijdens de eerste hittegolf stierven 567 mensen. Door de tweede hittegolf vonden 868 mensen de dood. In grote delen van Frankrijk steeg het kwik tot boven de 40 graden.

De hoogste temperatuur die deze zomer in Frankrijk werd gemeten was 46 graden. Dat was op 28 juni in Vérargues, in het zuiden van het land.

In juli was ook in Nederland sprake van extreme hitte. Tropische hitte hoeven we nu niet meer te verwachten, maar later in de week wordt het wel warmer door restanten van orkaan Dorian en tropische storm Gabrielle.

Foto: EPA

Tags:
sneeuwval Alpen

Sneeuwval in de Alpen doet winterliefhebbers verlangen naar de wintersport. Zelfs op lagere hoogte is op sommige plaatsen sneeuw gevallen. Lees meer

Halverwege komende week wordt het warmer en dit komt deels dankzij Dorian. De ex-orkaan zorgt voor aanvoer van vrij warme lucht naar Nederland. Lees meer