Sneeuwval in Oostenrijkse en Italiaanse Alpen

sneeuwval Alpen

Afgelopen weekend heeft het flink gesneeuwd in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Wat hoger in de bergen is vanaf een hoogte van 2100 meter op veel plaatsen 10 tot 20 centimeter sneeuw gevallen.

De sneeuwval is vrijdagmiddag op de hoogste toppen van de Alpen begonnen en gedurende het weekend daalde de vorstgrens en viel ook op lagere hoogte sneeuw.

De meeste sneeuw viel in Ötztaler Alpen, de Stubaier Alpen en de Zillertaler Alpen vanaf een hoogte van 2500 meter. In de hoogste delen van deze gebieden is vanaf vrijdag in totaal 30 tot 50 centimeter sneeuw gevallen. In de nacht van zondag op maandag was de lucht het koudst en heeft het tijdelijk vanaf een hoogte tussen de 1400 en 1500 meter gesneeuwd, maar op de meeste plaatsen is de sneeuw daar weer verdwenen.

In Alpen komende dagen geen sneeuwval

Inmiddels is de vorstgrens weer naar 2000 tot 2400 meter gestegen en zal de komende dagen nog iets stijgen. Daarmee is de sneeuwval voorbij. De komende dagen wordt het zonniger en warmer weer. Later in de week is het in de grote steden met 25 à 26 graden zomers. Ook in ons land wordt het warmer. De afgelopen winter verliep zeer sneeuwrijk. Vooral in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland lag bijzonder veel sneeuw. De eerste sneeuw dit bleef liggen viel begin december.


We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
gewonden turbulentie

Door turbulentie zijn op een vlucht van Italië naar Berlijn gewonden gevallen. Voor het inzetten van de landing hadden passagiers hun gordel nog niet om. Lees meer

De ernst van de hittegolven aan het begin van de zomer in Frankrijk is terug te zien in een bovengemiddeld aantal doden. Het werd regionaal ruim 40 graden. Lees meer