Regionale hittegolf Noord-Limburg na vandaag voorbij

Met vanmiddag 25,4 graden is in Arcen, Noord-Limburg nog steeds sprake van een hittegolf. De warme periode begon op 27 juni en op 4 juli was de hittegolf een feit. Tot en met vandaag wist de temperatuur elke dag op 25,0 graden of meer uit te komen en het werd drie keer tropisch (30,0 graden of meer). Morgen wordt het maximaal 22 graden en daarmee eindigt deze regionale hittegolf. Hij duurde 13 dagen.

Sinds 27 juni hadden we overwegend zonnig en warm zomerweer. Door een noordelijke wind waren er regelmatig flinke temperatuurverschillen in het land met in het noorden en vlak langs de westkust vaak maxima van 18-22 graden, in het midden circa 25 graden en in het zuidoosten 28 graden. Een enkele keer werd het in het zuidoosten lokaal net 30 graden.

Noord-Limburg enige regio met hittegolf

Voor een hittegolf zijn vijf achtereenvolgende dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger nodig, waarvan het op drie dagen minimaal 30 graden is.  Het weerstation in Arcen is het enige weerstation waarop dit tijdens de afgelopen zomerse periode lukte. Op veel plaatsen in het zuiden, midden en oosten van Nederland werd het wel meer dan vijf keer meer dan 25 graden, maar werd het niet vaak genoeg 30 graden. In grote delen van het land werd het helemaal niet tropisch. In Gilze-Rijen (nabij Tilburg), Eindhoven en Ell (Midden-Limburg) lukte dit wel één keer, maar geen drie keer.

Overzicht van de hittegolf:

Datum Maximumtemperatuur in Arcen
27 juni 28,3
28 juni 29,2
29 juni 29,1
30 juni 30,1
1 juli 27,9
2 juli 28,9
3 juli 30,8
4 juli 30,2
5 juli 27,7
6 juli 27,4
7 juli 27,8
8 juli 27,3
9 juli 25,4

Morgen bewolkt, soms wat regen en 17-22 graden

Morgen is het een stuk frisser dan afgelopen weken. Het wordt slechts 17 graden aan de Zeeuwse kust, 20 in het uiterste westen en noorden en 21 of 22 graden landinwaarts. Daarmee is het voor het eerst in lange tijd kouder dan de normale temperatuur van 20-24 graden. In het binnenland waait een matige noordwestenwind. In de kustgebieden wordt de wind (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Daardoor voelt het nog wat frisser aan. Vanuit het noorden trekken wolkenvelden over het land en soms valt een beetje (mot)regen. In de loop van de middag kan het in het oosten soms iets harder regenen.

Vanaf woensdag is het weer overwegend zonnig en droog zomerweer met maxima van 22 graden aan zee en 25-28 graden in het binnenland.


Ga nu voor zonnepanelen bij Mobisun en profiteer van extra voordeel dankzij onze exclusieve aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In de populaire vakantielanden Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije is het dit weekend en volgende week volop zomer. […] Lees meer

Morgen valt voor het eerst sinds lange tijd regen en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog […] Lees meer