Kans op gladde wegen door regen

Morgen valt voor het eerst sinds lange tijd regen en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog is geweest zijn de wegen vervuild. Veel wegen hebben een zwarte aanslag veroorzaakt door o.a. olie en rubber. Zodra de wegen goed nat worden kan dit een glad filmlaagje vormen op het wegdek. Vooral motorrijders en fietsers doen er goed aan om voorzichtig te zijn in de bochten.

Zeer lokaal zou vandaag al een klein beetje regen of motregen kunnen vallen. Wolkenvelden breiden zuidwaarts uit over het land en uiteindelijk kan vooral in het noorden een klein beetje motregen vallen. Waarschijnlijk wordt de weg daarbij nog niet nat genoeg om gladheid te veroorzaken, maar het is niet uitgesloten.

Morgen valt op veel plaatsen lichte regen. De regen kan in combinatie met vuil op de weg gladheid veroorzaken. In de ochtend valt vooral in het noorden, midden en oosten wat regen. ’s Middags wordt het in het noorden grotendeels droog en regent het vooral in het midden, zuiden en oosten.

Regen is druppel op gloeiende plaat

De regen zal aan de droogte geen einde maken. Op de meeste plaatsen valt slechts een paar mm. In het oosten valt plaatselijk circa 5 mm. Na morgen is het bovendien weer langdurig droog. Pas na het komende weekend is er weer kans op een enkele bui. Neerslaghoeveelheden die een einde aan de droogte kunnen maken worden vooralsnog niet verwacht.


Beter een nachtje op hotel om de drukte te vermijden? Bij Hilton profiteer je nu van extra voordeel dankzij deze exclusieve aanbiedingen en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Morgen valt voor het eerst sinds lange tijd regen en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog […] Lees meer

Morgen valt voor het eerst sinds lange tijd regen en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog […] Lees meer