Paasweekend licht wisselvallig en fris

Het weer tijdens Pasen is waarschijnlijk wisselvallig met wolkenvelden, zon en een enkele bui. Deze week gaat de temperatuur omlaag en donderdag is het met 9-12 graden kouder dan normaal. In het paasweekend blijft het waarschijnlijk fris. Wie van zon en hoge temperaturen wil genieten is op vandaag aangewezen. In de vroege ochtend is het overigens erg fris met vorst aan de grond en in het noordoosten een dichte mistbank. In Twenthe was het met -5,1 graden aan de grond het koudst.

Vandaag is het zalig weer. In de vroege ochtend is het nog wel koud met in het binnenland 0-3 graden en aan de grond lichte vorst. In Twenthe was het aan de grond met -5,1 graden afgelopen nacht het koudst. Ook op gewone meethoogte daalde de temperatuur iets onder het vriespunt, met in Heino -1 graad. In de noordoostelijke provincies komt in de vroege ochtend dichte mist voor. In Eelde is het zicht slechts 120 meter, maar de mist zal in de zon snel verdwijnen.

Het is nagenoeg onbewolkt en de temperatuur stijgt vanmiddag naar 19 tot 21 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het 23 graden worden. Op de Wadden is het 16-17 graden. Er staat een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. In de middag wordt het aan de westkust met 12 graden opeens veel kouder door een aanlandige wind. Wie lekker in t-shirt of korte broek naar buiten gaat wordt aangeraden om zich goed in te smeren. De lentezon is met zonkracht 5 al best fel, waardoor de onbeschermde huid al in een half uur kan verbranden.

Morgen is de warmte voorbij. De temperatuur valt 6 tot 8 graden lager uit en daarbij staat ook nog een matige en in het westen soms vrij krachtige noordwestenwind. De dag begint bewolkt met lokaal een beetje regen. In de middag kan in het oosten nog een enkele bui ontstaan en vooral in het westen schijnt de zon. Het wordt 11 graden in het noorden tot 14 in het zuiden.

Donderdag kouder dan normaal

De dagen daarna is het licht wisselvallig. Woensdag is het onstuimig met een (vrij) krachtige westenwind en perioden met regen. Ook donderdag worden enkele buien verwacht. De middagtemperatuur daalt dan naar 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden en daarmee is het kouder dan normaal. Gewoonlijk wordt het halverwege april 12-14 graden.

Enkele bui met Pasen

Waarschijnlijk is het in het Paasweekend licht wisselvallig en moeten we rekening houden met een paar buien. Er zijn modellen die de temperatuur een paar graden laten stijgen en dan is het prima weer met droge perioden en wat zon. Maar de meeste berekeningen laten de temperatuur niet stijgen, dus waarschijnlijk blijft het fris.

Het wordt in ieder geval niet zo onstuimig als vorig jaar. Op Tweede Paasdag trok een zuidwesterstorm met buien over het land.  In de kustprovincies kwamen zware windstoten voor rond 80 km per uur en aan zee piekte de wind zelfs naar 113 km per uur. In de middag verdwenen de meeste buien en scheen in grote delen van het land de zon. Ook dit jaar lijkt vooral op Paasmaandag in de middag de zon te schijnen en dan is het heerlijk weer voor een wandeling.


Wisselvallig weer, zorg dus voor gepaste schoenen! Gelukkig shop je voordeliger bij Durlinger Schoenen met deze exclusieve acties en kortingscodes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het paasweekend komt er weer aan, maar echt mooi weer zal het niet worden. Regelmatig valt regen en de zon […] Lees meer

8 april 2017

Weercijfer 10 morgen!

Morgen wordt een zonovergoten en warme lentedag! In de zon kunnen we veel vitamine D opdoen, maar de lentezon is […] Lees meer