Tijdelijk stormkracht aan kust en op IJsselmeer

In Vlissingen en op Vlieland heeft het gestormd en kwamen zware windstoten voor tot 97 km/uur. In de westelijke provincies was de wind stormachtig en bij Schiphol kwamen windstoten voor van 90 km/uur. Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen kwam het tijdelijk tot storm. De wind is aan het afnemen. Het waait nog wel hard met aan de kust zware windstoten. Aan het eind van de middag zullen zware windstoten geheel verdwijnen.
Het heeft hard gewaaid vanmiddag. Ook in de Randstad was het stormachtig (8 Bft.). Op Schiphol kwamen zware windstoten voor van 90 km/uur. Ook in het binnenland waait het soms hard met zware windstoten van 80-84 km/uur en daarmee was het nog iets onstuimiger dan verwacht.
In Vlissingen heeft het vanmiddag even gestormd en daarbij piekte de wind naar 94 km/uur. Ook op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen was tijdelijk sprake van storm (9 Bft.). De windstoten bereikten daarbij een snelheid van 97 km/uur. Op Vlieland werd een aantal maal stormkracht gemeten met windstoten van 97 km/uur. Tot een officiële storm is het net niet gekomen. Daarvoor moet in een heel uurvak gemiddeld stormkracht worden gemeten. De laatste officiële storm is meer dan een jaar geleden.
Wind zwakt af
De stormachtige condities zijn verdwenen. Wel staat op verschillende plaatsen nog een harde wind en aan de kust komen nog windstoten voor van 75 km/uur. De wind zal de komende uren verder afnemen en de laatste zware windstoten verdwijnen tegen de avond.
Limburg is de enige provincie waar vanmiddag geen zware windstoten werden geregistreerd. De windstoten waren lager dan 75 km/uur, maar met windvlagen van 68 km/uur was het ook in Maastricht erg onstuimig.
Foto: ANP
Tags:

Grijs en nat weer wordt komende week verruild voor een droog en veel zonniger weertype. In de zon wordt het heerlijk weer, in de schaduw blijft het fris. Lees meer

Hevig noodweer heeft voor grote overlast gezorgd in Sydney. Op sommigen plaatsen viel vrijdagavond 60 millimeter regen en liepen straten onder water. Lees meer