Kletsnatte en grijze zondag

Het herfstachtige weer bereikt morgen een hoogtepunt. Het belooft kletsnat te worden met langdurige regenval. Regionaal kan ruim 20 mm vallen en het is geheel grijs. De wind valt morgen overdag mee. Tegen de avond is in het zuidwesten kans op een stormachtige wind. Vandaag is het veel onstuimiger, maar daarbij schijnt wel de zon. In het noordwestelijk kustgebied is kans op zware windstoten rond 90 km/uur. Na het weekend is zowel het onstuimige als het natte weer voorbij.

In de nacht van zaterdag op zondag breidt een regengebied zich vanuit het zuidwesten over het land uit. Ook zondag overdag zijn er lange perioden met regen. De meeste regen is waarschijnlijk voor de zuidoostelijke helft van het land. Daar valt regionaal ruim 20 mm. Het is bewolkt en vanwege het dikke wolkendek belooft het een donkergrijze dag te worden. Het kwik stijgt naar 7-10 graden, maar in de middag daalt de temperatuur naar 6-7 graden.

Tijdelijk stormachtig

Er valt niet alleen veel regen, ook de wind laat nog een keer van zich horen. Later in de middag wordt de wind in het zuidwesten krachtig tot hard. Aan de Zeeuwse kust is kans op een stormachtige noordwestenwind met zware windstoten van 75 km/uur.

Zacht en winderig

Ook vandaag lijkt het eerder herfst dan winter. Het is onstuimig kans op zware windstoten, maar daarbij schijnt wel regelmatig de zon. In het binnenland kan de wind uithalen naar 60-75 km/uur en in de kustprovincies komen windstoten voor tot 80 km/uur. Langs de noordwestkust is kans op zware windstoten van circa 90 km/uur. Mogelijk komt het kortstondig tot storm, maar de kans op een officiële storm is uitermate klein. Met 9 graden in het noorden tot ruim 11 in het zuiden is het zeer zacht.

Zowel het onstuimige als het natte weer is na het weekend voorbij. Maandag trekken nog enkele buien over het land, maar in de middag wordt het zonniger en is het op veel plaatsen droog. De dagen daarna is de kans op een bui klein. Er zijn veel wolkenvelden, maar later in de week wordt het zonniger. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 9 graden.

Foto: ANP

Tags:

Hevig noodweer heeft voor grote overlast gezorgd in Sydney. Op sommigen plaatsen viel vrijdagavond 60 millimeter regen en liepen straten onder water. Lees meer

Zware sneeuwval houdt de regio Kashmir in zijn greep. Meerdere mensen raakten bedolven door lawines en kwamen daarbij om het leven. Lees meer