Sneeuw hindert vrijdagmiddagspits

Het verkeer in de Randstad krijgt vanaf eind van de ochtend te maken met lichte sneeuwval. Tijdens de vroege vrijdagavondspits ligt in het westen, zuidwesten en midden van het land waarschijnlijk een sneeuwdek van 1-3 cm en zal het glad zijn op de wegen. Vlak aan zee zal de neerslag tegen de avond overgaan in natte sneeuw en regen. In het oosten en noordoosten valt pas vanavond een klein beetje sneeuw.

Eind van de ochtend kunnen in het westen de eerste sneeuwvlokken vallen. Gedurende de middag breidt de neerslag langzaam uit naar het midden van het land. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur net boven nul. In het oosten en noordoosten blijft het nog nagenoeg droog en wordt het ongeveer 3 graden. Tegen de avond stroomt langs de westkust wat zachtere lucht binnen, waardoor de neerslag overgaat in een mengsel van natte sneeuw en regen.

Vanavond kan verspreid over het hele land wat lichte winterse neerslag vallen. In het binnenland betekent dit dat er soms een beetje natte sneeuw of sneeuw valt. ’s Nachts kan regionaal ook nog wat lichte sneeuw vallen, maar geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. Het koelt af tot rond het vriespunt en daardoor kan het glad zijn.

Zaterdagochtend mogelijk spekglad in westen

De westelijke kustgebieden maken kans op een enkele winterse bui met regen, hagel en natte sneeuw vanaf zee. Noord-Holland, Zuid-Holland en vooral Zeeland houden tot aan het begin van zaterdagochtend met deze buien te maken. Ze worden geleidelijk wel minder intens en de kans op opklaringen neemt toe. Het koelt af tot iets boven het vriespunt, maar tijdens opklaringen duikt de wegdektemperatuur gemakkelijk onder het vriespunt. Hierdoor kan het op sommige plaatsen verraderlijk glad worden. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het verkeer in de Randstad krijgt vanaf eind van de ochtend te maken met lichte sneeuwval. Tijdens de vroege vrijdagavondspits […] Lees meer

Het verkeer in de Randstad krijgt vanaf eind van de ochtend te maken met lichte sneeuwval. Tijdens de vroege vrijdagavondspits […] Lees meer