Storm raast over Corsica

Corsica, delen van het zuidoosten van Frankrijk en grote delen van Italië worden vandaag geteisterd door storm en zeer zware windstoten. In het noordoosten van Corsica bereiken de windsnelheden volgens de laatste waarschuwingen mogelijk snelheden van 180-200 km/uur. Zuidelijker slaat de wind met snelheden tussen de 140-170 km/uur tegen de kust tussen Ghisonaccia en het zuidpuntje van het eiland, aldus de nieuwssite van Corse-Matin.

Op het vasteland in Zuidoost-Frankrijk wordt gewaarschuwd voor windstoten met snelheden tot 150 km/uur op grotere hoogte zoals hoogvlaktes gelegen ten noorden en noordwesten van Nice. De storm is naar verwachting aan het eind van de middag voorbij.

Ook op Sardinië, Sicilië en in de regio Calabrië (Zuid-Italië) is, net als op Corsica, code rood van kracht vanwege zeer zware windstoten. In het zuidoosten van Frankrijk en grote delen van de rest van Italië geldt waarschuwingsniveau oranje.

Bron: ANP en meteoalarm.eu

Foto: ANP

Tags:

Het wintervuurwerk in Scheveningen gaat niet door. Het waait vanavond te hard. Lees meer

De Scheveningen Light Walk gaat niet door vanwege het onstuimige weer. De veiligheid op en rondom het parcours kan onvoldoende worden gewaarborgd. Lees meer