Regen zegen voor Boliviaanse bosbranden

In Bolivia heeft hevige regenval de afgelopen dagen geholpen bij het blussen van bosbranden in het Amazonegebied. De branden woeden al ruim twee maanden in het Zuid-Amerikaanse land, waarbij volgens de lokale autoriteiten al meer dan 4 miljoen hectare land in as is gelegd.

“Satellietbeelden laten niet langer brandhaarden of weer opgelaaide branden zien”, aldus een functionaris voor milieukwesties voor de provinciale overheid van Santa Cruz, een landbouwprovincie in Oost-Bolivia die zwaar getroffen is door de branden.

Het Boliviaanse leger is de afgelopen tijd ingezet om de bosbranden in de regio Chiquitania in te dammen, waar grote gebieden met droge bossen zijn en inheemse gemeenschappen wonen.

Hoewel er sinds maandag geen branden meer zijn gesignaleerd, waarschuwt de nationale meteorologische dienst wel dat een sterke zon en hoge temperaturen de komende dagen voor nieuwe branden zouden kunnen zorgen.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: AFP

Tags:

In Noord-Holland zorgen fikse plensbuien woensdag voor wateroverlast. Vooral in Alkmaar en omgeving kwam het met bakken uit de lucht. Lees meer

Japan

De verwachting is dat tyfoon Hagibis de kwalificatie van de GP van Japan in de war gaat schoppen met zeer veel regen en een stevige wind. Lees meer