Fikse plensbuien in Noord-Holland

In Noord-Holland zorgden fikse plensbuien woensdag voor wateroverlast. Vooral in Alkmaar en omgeving kwam het met bakken uit de lucht. De felle buienlijn liet veel regen achter. De buien ontstonden boven het relatief warme zeewater en trokken zeer traag. 

In Alkmaar viel 76 millimeter en in Limmen en Heerhugowaard is circa 60 mm gevallen, een hoeveelheid die gemiddeld in ruim een halve maand valt. In het zuidelijker gelegen Heemskerk is ruim 40 mm gevallen. De fikse plensbuien leidde tot ondergelopen straten en kelders, zo is te zien op foto’s en video’s op social media.

Vooral oude dorpskernen in de provincie hebben het te verduren, aangezien het water door de verouderde riolering moeilijk afgevoerd kan worden. In Alkmaar en Heiloo rukte de brandweer verschillende keren uit vanwege de wateroverlast.

Lees de actuele weersverwachting wanneer het weer droog wordt.

Foto: Ton Wesselius

Tags:
dag van de duurzaamheid

Op de dag van de duurzaamheid is het goed om naar het klimaat te kijken. Het aantal behaalde warmterecords is acht keer zo groot dan het aantal kouderecords Lees meer

In Bolivia heeft hevige regenval de afgelopen dagen geholpen bij het blussen van bosbranden in het Amazonegebied. De branden woeden al ruim twee maanden. Lees meer