Sneeuwval Alpen houdt aan

De forse sneeuwval en de daarmee gepaard gaande problemen in de Alpen houden voorlopig aan. Het blijft namelijk fors sneeuwen. Met name Oostenrijk krijgt met zwaar te verduren, daar kan woensdag en donderdag regionaal 40 tot 80 centimeter sneeuw vallen.

Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw blijft code rood van kracht in het noorden van Tirol, de centrale delen van het Salzburgerland, het noorden van Opper-Oostenrijk en het noorden van Stiermarken. Ook geldt in veel gebieden code 4 voor lawinegevaar, de op een na hoogste code. Vanmiddag geldt voor de Nordalpen zelfs de hoogste lawinewaarschuwing, code 5!

Door het hevige winterweer raakten verschillende mensen de afgelopen dagen ingesneeuwd. Omvallende bomen beschadigden het Oostenrijkse elektriciteitsnetwerk, wat leidde tot stroomuitval. Het Oostenrijkse leger is ingezet om sneeuw te ruimen.

Nog niet ten einde

Een korte pauze in de sneeuwval op vrijdag, wordt komende weekeinde alweer gevolgd door meer winterse neerslag. Vooral zondag en maandag zal het in Oostenrijk weer stevig gaan sneeuwen en valt regionaal tot wel 100 centimeter verse sneeuw. Ook in Zwitserland en Frankrijk valt af en toe wat, maar in veel kleinere hoeveelheden dan in Oostenrijk.

Pas dinsdag lijkt het rustiger weer te worden in de Alpen. Vanaf dat moment wordt het vaker droog en ook als het sneeuwt, zal minder neerslag vallen, zo is de verwachting.

Foto: EPA

Tags:

In diverse gemeenten gaan geplande kerstboomverbrandingen woensdag niet door. De verbrandingen zijn afgelast omdat de weersomstandigheden te slecht zijn. Lees meer

Voor winterliefhebbers valt de winter tot nu toe tegen. Hoe zien de kansen voor de tweede helft van deze winter er uit? Lees meer