Sneeuw veroorzaakt ook op Balkan problemen

Waar sneeuwval al dagen tot problemen leidt in het midden van Europa, is nu ook de Balkan aan de beurt. Hevige sneeuwval veroorzaakt daar verkeershinder. Vooral in de bergen lag een flink pak sneeuw, maar ook in Dubrovnik en Athene was het tijdelijk wit.

Het vliegveld van de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica is gesloten, weet het Duitse persbureau DPA te melden. Het Montenegrijnse leger is ingezet om de landingsbaan sneeuwvrij te maken. Iets naar het zuiden kampt Macedonië met problemen door met sneeuw gevulde straten. Zelfs de Dalmatische kust in Kroatië heeft met sneeuw te maken.

De sneeuwval verplaatst geleidelijk naar het (noord)oosten. Morgen valt in Belgrado, Sofia en Boekarest nog circa 10 centimeter sneeuw. Vrijdag kan in Roemenië nog winterse neerslag vallen. In het weekend blijft het overwegend droog.

Sneeuw is op de Balkan overigens niet bijzonder. Steden als Belgrado en Sofia krijgen er, in tegenstelling tot Athene en Dubrovnik, regelmatig mee te maken. Bulgarije, Servië en Roemenië hebben echte wintersportgebieden.

Foto: EPA (genomen in het noorden van Athene)

Tags:

Ten opzichte van de sneeuw in Oostenrijk mag het geen naam hebben, maar er is vanavond kans om sneeuwvlokken te spotten in Oost-Nederland en Limburg. Lees meer

De sneeuwoverlast in Oostenrijk gaat van kwaad tot erger. De deelstaatregering van Salzburg verhoogd het lawinerisico voor de Nordalpen naar niveau 5. Lees meer