Hoogste Lawinerisico in delen Oostenrijk

De sneeuwoverlast in Oostenrijk gaat van kwaad tot erger. De deelstaatregering van Salzburg liet vandaag als eerste weten het lawinerisico voor de Nordalpen te verhogen van niveau 4 naar niveau 5. Er is een “zeer grote” kans op lawines. Inmiddels geldt het hoogste waarschuwingsniveau ook voor delen van Oberösterreich, Steiermark en Niederösterreich. 

Nadat er vannacht al veel neerslag is gevallen, volgt vandaag nog meer sneeuw. Vooral de nieuwe, lichte sneeuw vormt een probleem: die is makkelijk te bewegen en zorgt daarmee al snel voor een lawine. Daarnaast is op verschillende plekken het sneeuwdek zo dik geworden, dat het kan gaan barsten en daardoor kan gaan glijden.

Wintersport buiten de pistes wordt vanwege het slechte zicht “dringend afgeraden”. Dat beperkte zicht maakt het namelijk lastig om te onderscheiden waar het sneeuwdek stevig is en waar niet.

Het einde van het winterse weer is nog niet in zicht. Komende dagen blijft het sneeuwen in Oostenrijk. Woensdag en donderdag kan regionaal 40 tot 80 centimeter sneeuw vallen.


Binnenkort op skivakantie? Vergeet je favo magazines zeker niet! Bij Leesmap.nl geniet je nu gelukkig van extra voordeel met onze exclusieve acties en aanbiedingen!

Tags:

Waar sneeuwval al dagen tot problemen leidt in het midden van Europa, is nu ook de Balkan aan de beurt. Lees meer

Het wordt nog maar eens bevestigd: 2018 was wereldwijd een bijzonder warm jaar. Sinds de start van de weermetingen waren alleen de drie voorgaande jaren nog warmer. Lees meer