Geen kerstboomverbrandingen vanwege wind

In diverse gemeenten gaan geplande kerstboomverbrandingen woensdag niet door. De verbrandingen zijn afgelast omdat de weersomstandigheden naar verwachting te slecht zullen zijn.

De gemeente Brielle meldde bijvoorbeeld dat de voor 17.00 uur gepland staande verbrandingen van kerstbomen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal niet doorgaan. Vooral de harde wind gooit roet in het eten, aldus de Zuid-Hollandse gemeente.

Ook in Zandvoort gaat de verbranding niet door vanwege de weersomstandigheden, meldt de brandweer op Facebook. Die verbranding zou woensdagavond plaatsvinden. De bomen in beide gemeenten worden nu versnipperd.

In het binnenland staat vandaag een overwegend matige noordenwind. In de kustgebieden waait het vrij krachtig tot krachtig. Op de Wadden kan het hard waaien. Eerder veroorzaakten tijdens oud en nieuw vliegende vonken van een groot vreugdevuur op het strand bij Scheveningen in de omgeving meerdere branden. Door de wind waaide het vliegvuur over het strand en door de straten.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het wordt nog maar eens bevestigd: 2018 was wereldwijd een bijzonder warm jaar. Sinds de start van de weermetingen waren alleen de drie voorgaande jaren nog warmer. Lees meer

9 januari 2019

Sneeuwval Alpen houdt aan

De forse sneeuwval en de daarmee gepaard gaande problemen in de Alpen houden voorlopig aan. Het blijft namelijk fors sneeuwen. Lees meer