Lingling zorgt voor grote ravage in Zuid-Korea

Lingling ravage Zuid-Korea

Tyfoon Lingling heeft voor een grote ravage gezorgd in Zuid-Korea. Zeker 3 mensen zijn om het leven gekomen en 23 mensen raakten gewond. Dat meldt persbureau Yonhap. Daarnaast zijn duizenden gebouwen langs de Zuid-Koreaanse oostkust beschadigd.

Zeker 160.000 huizen zaten lange tijd zonder elektriciteit. Zondag is de stroomvoorziening in grote delen van het land weer hersteld. Doordat Zuid-Korea regelmatig wordt getroffen door zware stormen, is het land goed voorbereid en kan het aantal getroffen huizen tot een minimum worden beperkt.

Het openbare leven had zaterdag ook flink te lijden onder de storm. Zeker 400 vluchten vanuit Seoul zijn geannuleerd en ook openbaar vervoer was stilgelegd. Zondag vliegen veel extra vliegtuigen om gestrande reizigers weer op weg te helpen.

Lingling is na Zuid-Korea verder noordwaarts getrokken en bevindt zich boven Noord-Korea. De categorie 1 tyfoon zal vandaag afzwakken tot een tropische storm.

Foto: EPA

Tags:
9 september 2019

Tyfoon Faxai treft Japan

Tyfoon Faxai treft Japan

Tyfoon Faxai treft Japan! In de Japanse hoofdstad Tokio en wijde omgeving is nagenoeg het hele openbare leven tot stilstand gekomen. Lees meer

Top-10 natste plekken op aarde

Wie Nederland tijdens een plensbui bestempelt als nat kikkerlandje heeft het mis. Misschien biedt dit lijstje met de natste plekken op aarde wat troost? Lees meer