Overstromingen op Kreta na zware regenval

Zware regenval heeft aanzienlijke schade veroorzaakt op Oost-Kreta. Grote delen van de toeristische steden Ierapetra en Sitia zijn overstroomd. Ook veel pensions en hotels zijn getroffen. De gouverneur van de regio heeft de noodtoestand uitgeroepen. Sommige plaatsen in het oosten kregen meer dan 100 mm regen in korte tijd te verwerken.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Griekenland getroffen wordt door zware regenval. Er zijn afgelopen tijd meerdere mensen omgekomen en er is veel schade aangericht door overstromingen, aardverschuivingen en omgevallen bomen.

Kreta kan maandag nog wat regen- en onweersbuien verwachten, de zwaarste worden verwacht boven West-Kreta. Komende dagen neemt de buienkans geleidelijk af, als eerste op Kreta. Het kan daar dinsdag zonnig worden, bij maxima rond de 20 graden. Na woensdag krijgen ook de oostelijke eilanden in de Egeïsche Zee, zoals Kos, met dit mooie lenteweer te maken.

Foto: AFP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Nu is het nog ruim 20 graden, maar komende dagen verandert het weer abrupt. Het noorden van de Verenigde Staten krijgt te maken met hevige sneeuwval. Lees meer

Na vandaag wordt het beduidend kouder lenteweer met maxima rond 11 graden. Daarbij grote kans op nachtvorst. Vooral fruittelers moeten hierop bedacht zijn. Lees meer