Storm Erik eist slachtoffer

De storm Erik die over Ierland en het Verenigd Koninkrijk raast, heeft een eerste slachtoffer geëist. Het gaat om een automobilist uit Totnes in het Zuiden van Engeland. Zijn auto werd vrijdagochtend bedolven onder een omgewaaide boom.

Het stormt vrijdag flink. Zo werd aan de Ierse westkust vrijdagochtend een zeer zware windstoot van 122 kilometer per uur gemeten. In Wales haalde de wind in de bergen van Snowdonia National Park 135 kilometer per uur. In sommige gebieden is code geel afgegeven voor zware storm en regenval.

Mogelijk zware storm

Het blijft nog de hele dag onstuimig. Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag maken de westkust van Ierland, het noordwesten van Wales, het eiland Man en de noordwestkust van Engeland zelfs kans op een zware storm. Daarbij is in de kustgebieden kans op zeer zware windstoten tot 130 kilometer per uur. In de bergen kan het lokaal nog wat harder waaien.

Zaterdagochtend trekt de storm naar het oosten weg. In Nederland krijgen we nog een staartje mee van Erik. In het noordwestelijk kustgebied staat een stormachtige wind met windstoten rond 90 kilometer per uur. Tijdelijk kan de wind stormkracht bereiken.

Foto: EPA

Tags:

Zware sneeuwval houdt de regio Kashmir in zijn greep. Meerdere mensen raakten bedolven door lawines en kwamen daarbij om het leven. Lees meer

Het weer gaat op en neer in Australië. De hitte is nog niet voorbij, of stormachtig weer is van de partij. Keert de hitte snel terug in Sydney? Lees meer