Onstuimig weer en hitte wisselen elkaar af in Sydney

De inwoners van Sydney maken zich op voor een stormachtig weekend. Vrijdagochtend heeft het flink geregend en waren er ook onweersbuien. De autoriteiten hebben de inwoners van de Australische stad gewaarschuwd alert te zijn.

Het onstuimige weer zorgde in de ochtendspits voor wat oponthoud omdat enkele wegen blank stonden, maar verder had het slechte weer geen gevolgen. Het onweer zat hoog en de wind viel erg mee.

Zaterdag is het weer overdag prima met zonnige perioden en temperaturen tussen de 32 en 36 graden. In de avond worden opnieuw onweersbuien verwacht en daarbij krijgt Sydney te maken met een onstuimige wind. Bij buien is kans op windstoten tot zo’n 75 km/uur. Storm wordt niet verwacht. In de kustgebieden in het zuiden van Victoria kan tijdelijk wel een stormachtige wind opsteken met nog wat zwaardere windstoten.

Opnieuw heet

Zondag zijn de buien en windstoten voorbij. Op veel plaatsen schijnt dan de zon. In Sydney is de temperatuur met 26 graden aangenaam. Dinsdag kan het opnieuw flink warm worden. Het kwik kan dan stijgen tot 39 graden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
8 februari 2019

Storm Erik eist slachtoffer

De Britse Eilanden zijn getroffen door storm Erik. Daarbij kwam ten minste een persoon om. Nederland krijgt zaterdag een staartje mee van de storm. Lees meer

Het lijkt eerder herfst dan winter dit weekend. Het belooft kletsnat te worden en er is zelfs kans op storm. Lees meer