Mensen op de vlucht door Australische bosbranden

Australië

Honderden inwoners zijn gevraagd huis en haard te verlaten voor bosbranden in Australië. Volgens Reuters worden in de staten New South Wales en Queensland mensen geëvacueerd of beschutting te zoeken. Op dit moment woeden er vijftien grote branden en meer dan 50 kleine.

Er zouden ook een aantal mensen ingesloten zijn door het vuur in hun woningen. “Deze branden zijn erg gevaarlijk. Als je te dicht in de buurt komt van deze branden, is je leven in gevaar en moet je actie ondernemen om jezelf te redden,” zegt de brandweer van New South Wales. Meer dan duizend brandweermannen en zeventig vliegtuigen zijn bezig met het blussen van de bosbranden.

Door de harde wind wordt het vuur nog verder aangewakkerd. De laatste tijd zijn er veel bosbranden in Australië.

Schrijf je voor 11 november in voor de gratis Weeronline nieuwsbrief en maak kans op een Center Parcs weekend naar keuze!

Foto: EPA

Tags:

Het noorden van Engeland wordt geteisterd door zware regenval. Door de regen ontstonden overstromingen, die voor grote overlast zorgden. Lees meer

De grootste, meest verwoestende bosbrand in de Amerikaanse staat Californië dit jaar is geblust. De vuurhaard legde zo'n 310 vierkante kilometer plat. Lees meer