Mensen in Noord-Engeland ingesloten door overstromingen

Het noorden van Engeland wordt geteisterd door zware regenval. Door de regen ontstonden overstromingen, die voor grote overlast zorgden. Zo moesten tientallen mensen gedwongen overnachten in een warenhuis in Sheffield, omdat het te gevaarlijk was om het gebouw te verlaten.

Inmiddels hebben de meeste mensen het warenhuis weer verlaten, maar door de hoge waterstand zijn veel voertuigen onder water komen te staan. Ook het openbaar vervoer werd geraakt door het slechte weer. Verschillende trein- en tramroutes konden door overstromingen niet worden gebruikt.

Mensen wordt aangeraden om voorlopig weg te blijven van rivieren en niet door hoog water te rijden. Het is nog niet duidelijk hoe lang mensen nog last zullen hebben van de overstromingen. Lees het weerbericht voor Groot-Brittannië.

Schrijf je voor 11 november in voor de gratis Weeronline nieuwsbrief en maak kans op een Center Parcs weekend naar keuze!

Foto: AFP

Tags:
Sint-Maarten

Wie Sint-Maarten viert moet zich warm aankleden. De stevige zuidenwind maakt het voor het gevoel koud, dus een dikke jas en sjaal zijn geen overbodige luxe. Lees meer

Australië

Honderden inwoners zijn gevraagd huis en haard te verlaten voor bosbranden in Australië. Momenteel woeden er vijftien grote en meer dan 50 kleine branden. Lees meer