Komende dagen herfstachtig in West-Europa, daarna nazomer

Aankomend weekend wordt het op veel plaatsen nazomers, maar daarvoor wacht eerst nog een aantal herfstachtige dagen in West-Europa. Echt extreem wordt het niet, maar op de Britse Eilanden, in de Benelux, Noord-Frankrijk, grote delen van Duitsland en in het zuiden van Scandinavië gaat het regenen en steekt de wind op.

Voor Nederland geldt dat de neerslagsommen niet bijzonder hoog zijn. In totaal valt tot vrijdagavond 10 tot 25 millimeter, het meest waarschijnlijk in de kustgebieden. Woensdag valt de neerslag uit buien met tussendoor droge momenten en soms zon. Bij de buien kan vooral later op woensdag onweer voorkomen. Ook donderdag zijn er buien, de meeste in de kustprovincies. Later op de dag komt er meer ruimte voor de zon. Vrijdag zijn er perioden met regen en is er nauwelijks of geen ruimte voor de zon.

Qua wind gaat het de komende dagen vooral los aan de westelijke kant van de Britse Eilanden. Vooral aan de Schotse westkust en in de Hooglanden kan het woensdagmiddag stormen. Vrijdag staat vooral aan de Deense kust een stormachtige wind.

De grootste hoeveelheid neerslag valt naar verwachting in het midden van Duitsland, waar tot en met vrijdag zo’n 30 tot 50 millimeter kan vallen. In de Ardennen en in de Eifel kan tot en met vrijdagavond zo’n 35 millimeter vallen.

Nazomer, in München 24 graden

In het weekeinde wacht de nazomer. Zachte lucht zorgt in Nederland voor temperaturen van lokaal 20 graden. Daarbij wisselen zon en regen elkaar af. In het zuiden van Duitsland is het al vanaf vrijdag nazomerweer, met zon en 20 graden. Zaterdag wordt het nog warmer, met in München 24 graden. Ook in Parijs wordt het met 20 tot 21 graden relatief warm.

Lees ook het uitgebreide weerbericht Nederland.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: ANP

Tags:
herfstvakantie regio zuid

Check de weersverwachting voor de herfstvakantie in regio zuid. Krijgt het aankomende warme weekend ook een mooi vervolg? Lees meer

Het dodental door orkaan Dorian is naar boven bijgesteld tot 61. Nog altijd gelden honderden mensen op de eilandengroep als vermist. Lees meer