Dodental orkaan Dorian blijft stijgen

Ruim een maand nadat orkaan Dorian huishield op de Bahama’s, is het dodental naar boven bijgesteld tot 61. Dat melden de lokale autoriteiten. Nog altijd gelden honderden mensen op de eilandengroep als vermist.

Dorian trok op 1 en 2 september over de Bahama’s. De orkaan van de vijfde en hoogste categorie legde een deel van de eilanden in puin, terwijl een ander deel van het land er ongeschonden vanaf kwam. Opruimwerkzaamheden zijn nog in volle gang, de verwachting is dat het dodental verder stijgt naarmate meer puin wordt geruimd en slachtoffers kunnen worden geborgen.

De orkaan heeft niet alleen voor veel menselijk leed gezorgd, ook zijn zes olietanks kapot geblazen. Daardoor is circa 5 miljoen liter olie het water ingestroomd. Zo’n 250 medewerkers van het Noorse oliebedrijf Equinor, de eigenaar van de opslagplaats, zijn de omgeving aan het opruimen.

Ook goed nieuws

Er kwam ook een sprankje goed nieuws vanaf de Bahama’s: vrijdag werd een uitgehongerde hond onder het puin vandaan gehaald. Naar schatting heeft het dier daar ongeveer drie weken gelegen. Reddingswerkers hebben het beest naar een opvanglocatie in Florida gebracht.

Meer gegevens over en beelden van de schade door orkaan Dorian.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:

Komende dagen is het in West-Europa op veel plaatsen herfstachtig met regen en wind. In het weekend op veel plaatsen nazomerweer. Lees meer

Komend weekend nazomer in de Alpen. Afgelopen weekend viel in de hogere delen sneeuw. Op veel plaatsen viel 10-20 cm, lokaal zelfs 40 cm! Lees meer