Zacht nazomerweer op komst

Liefhebbers van zonnig en zacht nazomerweer kunnen hun hart ophalen. Na bijna twee weken van onstuimig herfstweer, wordt het komend weekend opnieuw vrij zonnig en overwegend droog. De temperatuur zit flink in de lift en het kwik kan in het zuiden 22 graden bereiken. Sommige weermodellen berekenen zelfs maxima van 24 graden! Ook in de rest van het land is het heerlijk met maxima van 18-20 graden.

Het lekkere nazomerweer lijkt vrijdag van start te gaan en in ieder geval tot en met het weekend te duren. De wind draait naar het zuiden en voert zeer zachte lucht aan. Op uitgebreide schaal kan het 20 graden worden. Hiermee is het erg warm voor de tijd van het jaar. Normaal ligt de temperatuur midden-oktober op 14-15 graden.

De buienkans is klein en op enkele stapelwolken na schijnt de zon volop. Het waait slechts zwak tot matig, waardoor het voor het gevoel zeer aangenaam is. Het is perfect weer om een terrasje te pakken, of te genieten van een wandeling door de roodbruin gekleurde bossen.

De laatste keer dat de grens van 20 graden werd geslecht was 29 september. In het zuiden van het land werd het toen op grote schaal 24 graden. Met 24,6 graden was het in Eindhoven die dag het warmst.

Nog even door de zure appel heen bijten

Voordat het zover is moeten we nog een paar herfstachtige dagen trotseren. Morgenochtend start de dag plaatselijk mistig. De mist trekt gauw op en wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe en is in het hele land kans op een enkele bui.

Dinsdag belooft een grijze dag te worden. De ochtend start nog droog, maar vanuit het westen nadert een regengebied ons land. In de middag zijn er perioden met lichte regen of motregen. De maximumtemperatuur komt uit op 14 graden in Groningen tot lokaal 17 in Zeeuws-Vlaanderen. Het waait stevig met in het binnenland een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.). Het wordt al met al een onstuimige herfstdag.

Vanaf woensdag knapt het weer geleidelijk op. De zon komt er steeds vaker bij en de buienkans neemt af. Bovendien loopt de temperatuur langzaam op naar 17-18 graden. Kortom, komende tijd is er wat het weer betreft voor ieder wat wils.


Tijd om de kleurrijke sportoutfit naar boven te halen! Shop nu de mooiste items bij Nike met korting dankzij onze exclusieve kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Voor het eerst dit najaar heeft het aan de grond gevroren. Afgelopen nacht daalde de temperatuur in Twenthe op 10 […] Lees meer

Tropische storm Nate trekt komende nacht over Yucatán, Mexico en zal daarna richting de Amerikaanse staat Louisiana koersen. Voordat Nate […] Lees meer