Schiereiland Nova Scotia laatste slachtoffer orkaan Dorian

Orkaan Dorian rukt nog altijd op, maar verliest langzaam maar zeker wel aan kracht. Voordat Dorian zijn orkaanstatus echt kwijtraakt doet hij vanavond en komende nacht eerst nog het Canadese schiereiland Nova Scotia aan.

Dorian bevindt zich momenteel boven de Atlantische Oceaan op ongeveer 300 kilometer ten zuidoosten van de Amerikaanse stad Boston. Hij trekt met 40 km/uur richting het noordoosten. De windsnelheden rond de kern bedragen nog circa 150 km/uur.

Zaterdagavond en vooral in de daaropvolgende nacht krijgt Nova Scotia nog te maken met Dorian als categorie 1 orkaan. Naast overlast door wind zal er ook sprake zijn van stormvloed en veel neerslag. Er wordt op grote schaal 100 mm regen verwacht, lokaal kan er zelfs 200 mm vallen.

Dorian na Nova Scotia naar Noord-Europa

Vanaf zondag zet Dorian koers richting Noord-Europa als ‘normale depressie.’ Dinsdag koerst hij onder IJsland langs, wat zal zorgen voor veel regen en wind op het eiland. Ook het noorden van Ierland en Schotland krijgen daardoor dan te maken met onstuimig weer.

Lees ook: alles wat je wilt weten over orkanen en een uitleg over de categorieën van orkanen.

Foto: EPA

Tags:
Lingling ravage Zuid-Korea

Tyfoon Lingling heeft in Zuid-Korea voor grote ravage gezorgd. Zeker 3 mensen zijn om het leven gekomen en 23 mensen raakten gewond. Lees meer

Bij de Formule 1 race in Monza, Italië staan morgen flink wat buien op het programma. Dit kan in het voordeel zijn van Max Verstappen die achteraan start. Lees meer