Zware onweersbuien in Duitsland

Zware onweersbuien in Duitsland

Zware onweersbuien trokken over het zuiden van Duitsland dinsdagavond. Vooral Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saarland zijn getroffen door regen, bliksem en onweer. Kelders zijn ondergelopen, bomen omgevallen en elektriciteitsmasten beschadigd.

In de buurt van Karlsruhe kwam een zwemmer in de problemen, maar door het slechte weer was het moeilijk om hem te bereiken. De hulp kwam uiteindelijk te laat. Na drie kwartier vonden duikers zijn lichaam.

De hevige regenval bij Koblenz leidde tot twee ongelukken op de snelweg. Bij Weitersburg ging een auto meerdere malen over de kop waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. Ook botste een auto tegen de vangrail aan. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

In het zuiden worden in de loop van woensdag opnieuw hevige onweersbuien met veel regen verwacht. Er kan op sommige plaatsen ruim 50 milliliter vallen en dat kan in heuvelachtige gebieden tot wateroverlast leiden. Woensdagavond trekken de buien naar het oosten weg. Donderdag blijft het waarschijnlijk droog in het zuiden van Duitsland.

Foto: AFP

Tags:
Tyfoon Taiwan

Tyfoon Lekima trekt richting Taiwan en ontwikkelt zich tot een categorie 4. Lokaal worden zeer hoge neerslagsommen verwacht. Lees meer

Breng jij je zomervakantie komende tijd door in eigen land? Lees hier het weerbericht met informatie tot ver in de volgende week. Lees meer