Zware buien in Frankrijk, Italië en de Alpen

Zware buien in Italië

Vakantiegangers in het oosten van Frankrijk, het noorden van Italië en de Alpen hebben te maken gekregen met zware buien. Er is daar veel regen gevallen en op sommige plekken ging ook de wind behoorlijk tekeer.

In Frankrijk heeft de regen geleid tot overstromingen en aardverschuivingen. Het radiostation RTL meldt dat het water in Montbrison binnen enkele minuten tien centimeter steeg, waardoor winkels, sportscholen en een bejaardentehuis onder water kwamen te staan.

Ook kwamen grote hoeveelheden modder terecht op de spoorlijn tussen Monistrol en Aurec. De komende uren klaart het in Frankrijk op steeds meer plaatsen op. Woensdagavond kunnen nog enkele buien voorkomen, maar donderdag lijkt het droog te blijven.

Overdag opnieuw buien

Ook in Italië leidde het noodweer tot overlast. Op social media is te zien dat op campings aan het Gardameer tentharingen waren losgekomen en dat sommige tenten tot kniehoogte in het water stonden.

In een bergdorp in Italië heeft een aardverschuiving een ravage aangericht. Meer dan 140 mensen moesten hun huizen verlaten, zo meldde het persbureau Ansa. Op social media is te zien hoe de modder hekken meesleurde en hoe auto’s diep in de modder vast kwamen te zitten.

Woensdagmiddag en woensdagavond komen opnieuw buien voor in het noorden van Italië en de Alpen. Dat komt door een koufront dat richting het oosten trekt. In de regio rondom het Italiaanse Comomeer kan plaatselijk zo’n 20 millimeter regen in één uur vallen. Lokaal kan het ook onweren.

Foto: EPA

Tags:
Hitte Japan

In Japan zijn tientallen doden gevallen door de aanhoudende hitte. Al enkele weken komt de maximumtemperatuur op veel plaatsen boven 30 graden uit. Lees meer

Vissen en droogte

Waterschappen zijn op verschillende plaatsen in het land vissen aan het verhuizen vanwege de droogte. Vooral in het oosten loopt het neerslagtekort op. Lees meer