Woensdag veel regen, droger weer op komst

Een regengebied breidt zich woensdag aan het begin van de ochtend uit over de Randstad en ook steekt een stevige zuidwestenwind op. Door het herfstachtige weer kan de woensdagochtendspits flink drukker verlopen dan normaal. Er steekt morgenochtend een vrij krachtige, aan zee krachtige tot harde, zuidwestenwind op.

Wie op de fiets naar school of werk moet en in het oosten woont heeft geluk. Daar volgt de regen pas na 9 uur. In de rest van het land is een regenpak of stormparaplu ’s ochtends vroeg al een must. Het gaat langdurig regenen en soms flink plenzen met op grote schaal 10-20 mm regen. Plaatselijk zijn hoeveelheden van 30 mm mogelijk.

Eind van de middag wordt het vanuit het noordwesten droger, maar in het midden, oosten en zuiden blijft het waarschijnlijk regenen tot in de avondspits. In de middag neemt de wind af en stijgt de temperatuur naar 8 graden in het noordoosten tot 12 in het zuidwesten.

Tot en met het weekend wisselvallig

Het wisselvallige weer blijft aanhouden tot en met zondag. De invloed van hogedrukgebieden neemt echter langzaam al wat toe. Hierdoor komen er meer droge perioden met kans op zon. Met maxima van 10 graden in het noorden tot lokaal 14 graden in het zuiden is het zacht. Normaal is het in deze tijd van het jaar ’s middags een graad of 9. Zondag wordt het overigens net iets frisser dan de voorgaande dagen.

Grote kans op droog weer volgende week

Volgende week is de kans op verregende spitsen klein. Na wekenlange dominantie van depressies krijgt een hogedrukgebied het nu voor het zeggen. Dit levert een overwegend droog weerbeeld op, waarbij de zon zich regelmatig laat zien. Neerslag is nog wel mogelijk, maar verreweg het grootste deel van de tijd is het droog. Met weinig wind en wat zon is het dan als snel aangenaam.

Of het echt volop lente wordt is echter nog de vraag. Het is namelijk nog niet duidelijk uit welke richting de wind waait. De windrichting is bepalend voor de aanvoer van warme of koude lucht en voor de aanvoer van eventuele wolkenvelden. Bij een zuiden- tot zuidwestenwind en veel zonneschijn zijn maxima mogelijk tot circa 15 graden. Krijgen we te maken met een frisse noordelijke wind en wolkenvelden dan wordt het slechts 5-10 graden. In de nachten kan het tijdens heldere perioden licht vriezen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In oktober hebben we onderzocht of we op basis van weerspreuken iets kunnen zeggen over de komende winter. De meteorologische …
Lees meer...

 

De meteorologische lente is op 1 maart begonnen, maar het is tot dusver vooral herfstachtig. Toch waren er de afgelopen …
Lees meer...