Uitstekend wintersportweer in de Alpen verwacht

In de Alpen ligt overal voldoende sneeuw. Vertrek je eind deze week richting de Alpen dan kan je komende tijd volop genieten van uitstekend wintersportweer. Bij een vertrek op vrijdagmiddag is het verstandig het weerbericht voor Nederland in de gaten te houden. Er is namelijk kans op winterse neerslag. Geen vakantie in de Alpen geboekt, maar wil je wel graag een paar dagen naar de sneeuw? Dan is Winterberg (Sauerland) een prima optie.

In de skigebieden in Oostenrijk is het komende dagen koud en droog winterweer met ruimte voor de zon. In de dalen ligt de middagtemperatuur rond of net boven het vriespunt. Wat hoger op de pistes blijft de temperatuur de hele dag onder nul. In de nachten vriest het veelal streng.  Op maandag en dinsdag kan plaatselijk een beetje sneeuw vallen. Daarna wordt het waarschijnlijk opnieuw droog en vrij zonnig winterweer. In skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm ligt 90-170 cm sneeuw, in Silvretta Arena Ischgl-Samnaun ligt 100-170 cm.

Heerlijk wintersportweer in sneeuwrijke Franse Alpen

Het is de komende tijd droog en meestal zonnig winterweer in de Alpen. Daarbij is het behoorlijk koud met maxima rond -5 graden en in de nachten strenge vorst. In het hooggelegen Val-Thorens wordt het overdag meestal niet warmer dan -8. Vanaf maandag neemt de neerslagkans toe. Het blijft vrij koud, waardoor de neerslag tot in de meeste dalen als sneeuw zal vallen. De afgelopen drie maanden verliepen zeer sneeuwrijk. Op de pistes ligt dan ook een enorm pak sneeuw. In skigebied Les Trois Vallées ligt 230-275 cm, in skigebied Espace Killy (Tignes en Val d’Isère) ligt 225-380 cm sneeuw op de pistes.

Vrijdag kans op winterse neerslag in Nederland

Wil je vrijdagmiddag vertrekken dan is het verstandig om de weersverwachting in eigen land in de gaten te houden. Er staat winterse neerslag op het programma, vooral voor de westelijke helft van het land. Een vertrek op zaterdag lijkt op dit moment gunstiger te zijn.

Goede mogelijkheden in Winterberg

Geen vakantie naar de Alpen geboekt, maar toch zin in een paar daagjes skiën? Dan is een tripje naar Winterberg (Sauerland) wellicht een idee. Er ligt 20-50 cm op de pistes. Komende dagen is het overwegend droog en koud winterweer met maxima rond -1 en in de nachten matige vorst. Voor zondag en maandag staat een beetje sneeuwval op het programma. Ook daarna blijft het winters.

Tags:

In de Alpen ligt overal voldoende sneeuw. Vertrek je eind deze week richting de Alpen dan kan je komende tijd […] Lees meer

In de Alpen ligt overal voldoende sneeuw. Vertrek je eind deze week richting de Alpen dan kan je komende tijd […] Lees meer