Schiphol verwacht vertragingen door harde wind

Vanwege de harde wind verwacht luchthaven Schiphol voor zaterdag vertragingen en geannuleerde vluchten. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek op de website of in de app te kijken of bij de vliegmaatschappij te informeren.

Vrijdagmiddag waait het flink met aan de kust een harde tot stormachtige wind en zware windstoten van 80-90 km/uur. Verder landinwaarts staat een (vrij) krachtige wind. In het westen van het land is vanwege de windstoten een waarschuwing van kracht.

Zaterdagmiddag neemt de wind geleidelijk in kracht af naar vrij krachtig tot hard. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het onstuimig en trekken stevige buien over het land. Daarbij is kans op hagel, onweer en aan de kust opnieuw zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De 12.000 deelnemers aan de Bruggenloop in Rotterdam moeten zondag rekening houden met zachte, maar natte omstandigheden. Lees meer

Ondanks de uitzonderlijk droge zomer is er in Nederland geen tekort aan kerstbomen. Vooral grote bomen hebben de droogte goed doorstaan. Lees meer