Nu kampt Californië weer met te veel water

In het zuiden van Californië dreigen overstromingen door het slechte weer. De hevige wind kan rondvliegend puin veroorzaken in gebieden die onlangs verwoest werden door bosbranden.

Doordat alle vegetatie is verbrand, kunnen de heuvels geen regenwater meer absorberen, wat de kans op modderstromen vergroot. Deze risico’s blijven volgens waterbouwkundigen de komende jaren nog wel bestaan.

Vanwege hevige regen en het risico op modderstromen is een deel van de Pacific Coast Highway enkele uren afgesloten geweest. Ook zijn bijna drieduizend bewoners uit de regio Riverside geëvacueerd.

In korte tijd viel in het zuiden van Californië 80 millimeter regen. Boven in het heuvelachtige gebied ligt zoveel sneeuw, dat ook een deel van de Interstate 5 – een belangrijke truckersroute op een bergpas ten noorden van Los Angeles – tijdelijk moest worden afgesloten.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Ondanks de uitzonderlijk droge zomer is er in Nederland geen tekort aan kerstbomen. Vooral grote bomen hebben de droogte goed doorstaan. Lees meer

7 december 2018

Zeer onstuimig en nat

De herfst draait op volle toeren. Vandaag is het zacht, onstuimig en kletsnat. Ook dit weekend weten buien en wind ons land te vinden. Lees meer