Warmste 7 november sinds de metingen

Het is bewolkt en de bladeren waaien van de bomen, maar toch werd op 7 november in De Bilt nooit eerder zo’n hoge temperatuur gemeten als vandaag. Om 14:00 uur bereikte de temperatuur in De Bilt 17,8 graden en daarmee hebben we een nieuw officieel dagrecord te pakken. De hoogste temperatuur op 7 november in De Bilt werd hiervoor zowel in 1955 als in 1966 bereikt. De thermometer liep beide dagen op tot 17,7 graden.

De temperatuur in De Bilt is vanmiddag uiteindelijk verder opgelopen naar 18,5 graden. Daarmee staat deze dag op een gedeeld tweede plaats, met 1 november, 2014, in de lijst met warmste novemberdagen aller tijden. Het record van 18,7 graden in De Bilt, gemeten op 3 november 2005, is net overeind gebleven.

Stevige zuidwester met zware windstoten aan zee

De hoge temperaturen worden veroorzaakt doordat een stevige zuidwestenwind warme lucht aanvoert. In het noordwestelijk kustgebied waaide het zelfs tijdelijk stormachtig met zware windstoten van meer dan 75 km/uur. Vlieland noteerde een windstoot van 83 km/uur.

Records sneuvelen aan de lopende band

Gisteren al noteerde De Bilt de warmste 6 novembernacht ooit en ook de warmste 6e novemberdag. Vandaag is het niet alleen de warmste 7 november, maar mogelijk noteren we ook het warmste novemberminimum ooit gemeten. De minimumtemperatuur wordt gemeten over een heel etmaal (van 1-1 uur lokale tijd). Als de temperatuur vannacht om 1 uur op een van de weerstations in Nederland niet gedaald is beneden 14,7 graden dan is het landelijke record een feit. Voor het officiële record in De Bilt moet de temperatuur boven de 14,5 graden blijven. De huidige records werden genoteerd op 4 november 2010.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is bewolkt en de bladeren waaien van de bomen, maar toch werd op 7 november in De Bilt nooit […] Lees meer

6 november 2015

Warmste 6 november ooit!

Het is bewolkt en de bladeren waaien van de bomen, maar toch werd op 7 november in De Bilt nooit […] Lees meer