Tour de France start zonnig en bloedheet

Morgen start de Tour de France met een vlakke etappe door de Vendée. Het wordt flink zweten voor de renners en toeschouwers, want met veel zon wordt het ’s middags 31 graden. De zon schijnt tijdens de eerste helft van de middag met UV-index 8. Ook de volgende etappes zullen zonovergoten en tropisch warm verlopen. Halverwege volgende week wordt gekoerst in het westen van Bretagne en daar is het met 25-28 graden iets minder heet.

In Frankrijk is het dit weekend en begin volgende week volop zomer met veel zon en maxima van 26 graden aan de kust van Normandië tot lokaal 35 in het zuiden. Ook in de centrale delen van Frankrijk, inclusief Parijs, wordt het op grote schaal 30-32 graden.

Tropische hitte en zonkracht 8

De eerste etappe start op het eiland Noirmoutier, vlak voor de kust van de Vendée, en eindigt in Fontenay-le-Comte. De winnaar van de etappe krijgt direct zowel de gele trui als de groene trui uitgereikt. Obstakels van betekenis zijn er niet en de zwakke aflandige wind maakt de kans op waaiers uiterst klein. Normaal gesproken eindigt de etappe in een massasprint. Toeschouwers moeten rekening houden met tropische middagtemperaturen rond 31 graden en zonkracht 8.

Ook de tweede etappe voert door de Vendée en eindigt zelfs in de hoofdstad: La Roche-sur-Yon. Met circa 32 graden is het zondag nog een graadje heter dan morgen. De zon schijnt tijdens de eerste helft van de middag opnieuw met UV-index 8.

De derde etappe is een ploegentijdrit rond Cholet. Maandag is het daar zonovergoten met zonkracht 8 en maxima rond 30 graden.

In Bretagne volop zomer, wel minder heet

Vanaf dinsdag wordt gekoerst in Bretagne. Ook dan is het weerbeeld zomers met veel zonneschijn. Wel is het in Bretagne iets minder heet dan in de Vendée. De middagtemperaturen liggen hier volgende week tussen 25 graden direct aan zee en circa 28 graden wat meer landinwaarts.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Morgen start de Tour de France met een vlakke etappe door de Vendée. Het wordt flink zweten voor de renners […] Lees meer

Morgen start de Tour de France met een vlakke etappe door de Vendée. Het wordt flink zweten voor de renners […] Lees meer